Miten pukeudutaan perhekuvaukseen?

Minun asiakkaitani yleensä kysyvät ennen perhekuvausta, miten tulisi pukeutua kuvaukseen.

 

Tottakai pukeutumiseen vaikuttavat kuvauksen paikka, aika ja kuvauksen tyyli, mutta siitä huolimatta vaatteiden valinnassa on muutama yleinen sääntö.

 

Pukeutumisessa on otettava huomioon ainakin kaksi vaihtoehtoa:

 

VAIHTOEHTO 1 - Kaikki perheenjäsenet pukeutuvat samanlaisiin vaateisiin. Toimiva kokonaisuus voi olla farkut ja paita, tuttu asu jokaisessa vaatekaapissa.Vaihtelua saadaan käyttämällä erilaisia asusteita, esimerkiksi huiveilla, koruilla ja vöillä.

 

VAIHTOEHTO 2 - valitut vaatteet eivät samanlaisia, mutta sointuvat toisiin väreihin ja tyyleihin. Valkoinen ja beige näyttävät raikkailta ja tyylikkäiltä. Keltainen, pinkki ja turkoosi tuovat valokuviin iloa ja värikästä tunnelmaa. Kannattaa välttää tummia sävyjä vaateiden valinnassa.

 

 

 

Valitsettepa kumman vaihtoehdon tahansa, pukeutumisessa auttavat seuraavat vinkit:

 

Valokuvassa näyttää hyvälle, jos perheenjäsenten vaatteissa esiintyy vain kolme pääväriä. Muuten riskina on liika värikyys ja kirjavuus.

 

Mahdollisuuksien mukaan välttäkää värikkäitä kuvioita, suuria logoja ja kirjavia printtejä. Ne vievät katsojien huomiota kuvassa olevilta ihmisiltä. Perhekuvissa on tärkeintä ihminen itse, hänen kasvonsa ja tunteensa.

 

Yksivärisiin kankaisiin sopivat samansävyiset raitalliset, ruudulliset tai pienikuviolliset kankaat. Sellaiset yhdistelmät näyttävät tyylikkäiltä.

 

Lapset eivät pidä vaatteiden vaihtamisesta, joten kuvauksessa voidaan hyödyntää kerrospukeutumista, esimerkiksi T-paitaa ja pitkähihaista paitaa. Näin voidaatn kuvata lapsianne eri tyylillä vaatteiden vaihtamatta.

 

Erilaiset asusteet lisävät tyylikyyttä asukokonaisuteen, kuten huivit, vyöt, hatut, laukut, korut. Tälläiset yksityskohdat piristävät kuvausta. Vältä kuitenkin liioitelua ja muistaa ”enintään kolme väriä”- sääntöä.

 

Ja lopuksi tärkein vinkki: valitsette vaateita mitä tahansa, mutta vaatteissa pitää tuntea olo mukavaksi, aidoksi ja kotoisaksi.